- Zie je een omschreven functionaliteit niet terug in de software?

In Mercell Source-to-Contract bepaalt Business Process Management (BPM) in grote mate de manier waarop een tender kan worden ingericht. Bij de start van iedere tender, kiest de gebruiker een proces uit één of meerdere processen. Beheerders kunnen op deze pagina features laten activeren of aanpassen.

- Sinds 16 september 2021 heeft het platform Negometrix4 een nieuwe naam: Mercell Source-to-Contract. Lees er hier meer over, of bekijk ons webinar waarin we ingaan op het bijwerken van je sjablonen.

Mercell Source-to-Contract heeft twee tender management modules: versie Portal en versie Mercell Source-to-Contract.

Lees hier hoe je herkent welke versie jouw organisatie gebruikt.

5 januari 2022

In deze update zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Tender management (versie Mercell Source-to-Contract)

• Eenvoudiger instellen van de prijs-kwaliteitverhouding
  • Beheer van standaard formule instellingen in de BPM
  • Terugdraaien van de kluisopening
  • Betere zichtbaarheid van de inhoud van een tender op de gepubliceerde tenders pagina

Leveranciersmanagement

• Verbeteringen in de communicatie rondom verklaringen

Tender management (versie Mercell Source-to-Contract)

Eenvoudiger instellen van de prijs-kwaliteitverhouding

Voorheen stelde inkopers de prijs-kwaliteitverhouding in via ronde instellingen. Vervolgens verdeelde de inkoper punten in de vragen- en prijslijsten. Vanaf nu is dat eenvoudiger en wordt de prijs-kwaliteitverhouding automatisch berekend aan de hand van de ingestelde punten in de vragen- en prijslijsten. De weergave van deze informatie is eveneens verbeterd.

Beheer van standaard formule instellingen in de BPM

In Mercell Source-to-Contract bepaalt Business Process Management (BPM) in grote mate de manier waarop een tender kan worden ingericht. Bij de start van iedere tender, kiest de gebruiker een proces uit één of meerdere processen.

Zo is er nu de mogelijkheid om per proces de standaard formule te bepalen. De standaardinstelling blijft het puntensysteem, maar kan dus worden aangepast voor jouw organisatie. Je beheerder kan daarvoor hier een verzoek indienen.

Terugdraaien van de kluisopening

Het openen van de kluis met ingediende offertes is onomkeerbaar. Vanaf nu is het echter mogelijk om in de BPM te activeren dat een kluisopening kan worden teruggedraaid. Dit staat standaard uit voor alle BPMs, behalve voor private organisaties in het proces “Offerteaanvraag zonder directe inzage". Mocht je er gebruik van willen maken, kan dit worden aangepast voor jouw organisatie. Je beheerder kan daarvoor hier een verzoek indienen.

Betere zichtbaarheid van de inhoud van een tender op de gepubliceerde tenders pagina

Een gepubliceerde tender wordt naast TenderNed of TED, ook gepubliceerd op de gepubliceerde tenders pagina van Mercell Source-to-Contract. De inhoud van de tender wordt nu beter weergegeven en is voor aanbieders eenvoudiger te downloaden. De vorige update bracht ook al enkele verbeteringen.

Leveranciersmanagement

Verbeteringen in de communicatie rondom verklaringen

Berichten die verstuurd worden tussen leveranciers en vendor managers zijn vanaf nu terug te vinden in Extern (bij vendor managers) en bij Berichten (leveranciers). Zodra een verklaring wordt afgewezen of goedgekeurd, krijgt de beheerder van de leverancier daar een bericht van.